2022 Yılı Hıdırellez Etkinliği ve Merkez Cem Evi Açılışı

Gümeli Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez şenlikleri büyük ilgi gördü.

Gümeli Belde merkezinde düzenlenen Hıdırellez etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam'ın açılış konuşması ile startı verilen şenliklerde vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı.

Programın eğlence kısmı belde sakinlerinden Hüseyin Koçdemir ve Hasan Basri Yiğit’in vefatlarından dolayı iptal oldu. Protokol konuşmaları, Alaplı Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin hazırlamış olduğu Semah gösterisi, deyişler, Cem Evi açılışı, Cem evinde lokma ikramı ve birlik cemi yapılarak son buldu.

Programa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Alay Komutanı Cezmi Yalınkılıç, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Program tarihi Anneler Günü ile aynı gün olduğundan Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tüm anneleri temsilen şehit annesine çiçek hediye verdiler ve anneler gününü kutladılar.

Vali Tutulmaz, konuşmasında "Bugün iki güzel etkinlik dolayısıyla bir aradayız. Bunlardan birisi Hıdrellez etkinliği, diğeri de beldemizin merkez Cem Evinin açılışı. Her ikisi de beldemizin bir değeridir. Hıdrellez Anadolu’da, Orta Asya’da, Orta Doğu'da uzun süreden beri baharın, bereketin geliş simgesi olarak kutlanan bir şenliktir "dedi. Ayrıca Gümeli beldesinde, tamamlanan ve beldede büyük memnuniyet yaratan 58 kilometre beton yolun yapımı için talimat veren Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu' ya vatandaşlarımız adına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ahmet Saydam konuşmasında göreve geldikleri ilk günden bu yana Gümeli beldesinin daha fazla hizmet alabilmesi için var güçleri ile çalıştıklarını ifade ederek, beldenin daha fazla hizmet alabilmesi için bundan sonra da aynı özveri ve gayretle çalışacaklarını söyledi. Başkan Saydam, dünyada bahar bayramı olarak kutlanan Hıdırellez'in ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek, "Türk dünyasında bilinen ve kutlanan bahar bayramıdır. Milletlerin sosyal oluşumunda kültür değerlerinin yeri büyüktür. Toplumu oluşturan unsurların başında toplumu bağlayan sevgi, saygı, gelenek görenek ve inançlar gelir. Hıdırellez bizlere her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı, birlik ve beraberliği, saygıyı hatırlatan bir bahar bayramıdır. Hıdırellez nebi ile İlyas’ın kardeşliğidir. Biri karada, diğeri de denizde insanların yardımına, yetiş çağrımıza gelip imdadına yetişenlerdir. Tüm inançlarda kabul gördüğü gibi sıkıntıya düşen, darda zorda kalanların yardımına giden, insanların sıkıntıdan halkla halk olandır. Gümeli beldesi, yeşili, doğası, ormanı, yayları ve dünyanın en yaşlı porsuk ağacının hayat bulduğu baharın simgesi olan Hıdırellez'in anlam ve önemini simgeleyen özel bir coğrafyadır. Gümeli tam Hıdırellez'in kendisidir. Tekrar bu inancı yaşayan ve yaşatan tüm halkımızın Hıdırellez'i mutlu ve kutlu olsun, Hızır yoldaşınız olsun. İnşallah bir dahaki seneye daha güzel etkinliklerimiz olacak" dedi. Ayrıca Merkez Cem Evi’ nin bu aşamaya nasıl geldiği hakkında bilgiler sunarak konuşmasına son verdi.