TARLA BİTKİLERİ

Beldemizde tarla bitkileri varlığı fındık alanlarının genişlemesiyle oldukça azalmıştır. Tarla bitkileri içinde genel olarak Buğday ve Mısır ekimi yapılmaktadır. 380 da Buğday, 2000 da Mısır ekim alanı bulunmaktadır.

 

YEM BİTKİLERİ
Arazinin engebeli oluşu ve hayvancılığın fazla yaygın olmaması nedeniyle yem bitkileri üretimi oldukça kısıtlıdır. 160 da alanda yapılan yem bitkileri üretiminde en fazla üretimi yapılanlar Macar Fiği, Yonca, Korunga ve Silajlık Mısırdır.

Beldemizde meyvecilik alanlarının ekseriyetini Fındık dikilisi oluşturmaktadır. Son yıllarda yayım çalışmalarında aşırı miktarda Kivi ve Ceviz fidanı talebi olmaktadır. Ayrıca bölgemizde Elma, Kiraz, Vişne, İncir, Dut, Erik, azda olsa Zeytin, Üzüm ve Trabzon Hurması yetişmektedir.

 

BİTKİ ÖRTÜSÜ

Bitki örtüsü her mevsim yağışlı geçen yörenin yükseklikleri iğne yapraklı (Köknar, Çam), daha aşağıları yayvan yapraklı (Kayın, Meşe, Kestane, Karaağaç, Ihlamur, Kavak), akarsu kenarları da Kavak, Söğüt ağaçlarıyla kaplıdır. Bu ana yeşil dokuyu Orman Gülü, Pırnal Meşesi, Çobanpüskülü, Defne, Kocayemiş, Kızılcık, Kiraz, Funda, Ayı Üzümü, Kuşburnu, Böğürtlen, Dağ Çileği, Eğrelti Otu orman altı bitki örtüsünü tamamlamaktadır.

Beldemizde bir adet Ortaokul ve Sağlık Ocağı bulunmaktadır. Sağlık Ocağı düzenli olarak faaliyet göstermemektedir haftada bir gün İlçe Sağlık Ocağından görevlendirilen Aile Hekimi gelmektedir.