Türkiyenin En Yaşlı Ağacına Koruma Projesi

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Zonguldak’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünyanın beşinci, Türkiye'nin en yaşlı ağacının Zonguldak'ta bulunduğunu anımsatarak, "4 bin 117 yaşındaki porsuk ağacımız Alaplı ilçesi Gümeli beldemizde. Orada tescilli birçok porsuk ağacımız var. Türkiye'nin en yaşlı porsuk ağacı, anıt ağacı koruma altında. Valiliğimizle birlikte etrafında vatandaşlarımızın o doğal dokuya uygun bir şekilde gezebilmelerine imkan sağlayacak önemli bir çevre düzenleme, koruma projesini yürüteceğiz. Bakanlık olarak gerek hibe gerekse kredi desteği vereceğiz. Burada Türkiye'nin en yaşlı ağacını, porsuk ağacını inşallah daha güzel koruyacak, gelecek nesillere aktaracak projeyi de gerçekleştirmiş olacağız." dedi.